Εισηγητές

Κυνηγός Χρόνης

Ο Χρόνης Κυνηγός είναι Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Διευθυντής του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής. Είναι επίσης Επιστημονικός Υπεύθυνος του Ψηφιακού Εμπλουτισμού των βιβλίων των Μαθηματικών, υπεύθυνος για τα μαθηματικά στην επιτροπή του ΙΤΥ-Διόφαντος για την επιμόρφωση Β Επιπέδου και μέλος της επιτροπής για το νέο ΑΠΣ των Μαθηματικών. Το ερευνητικό του έργο έχει σημαντική απήχηση στην Ελληνική και Διεθνή επιστημονική κοινότητα και αφορά στην επινόηση εργαλείων και πρακτικών πρόσθετης παιδαγωγικής αξίας για τη μάθηση των μαθηματικών. Είναι υπεύθυνος για τον παιδαγωγικό σχεδιασμό του συγγραφικού εργαλείου ‘Αβάκιο’ και μιας σειράς παραγώγων του όπως ο ‘Χελωνόκοσμος’ καθώς και του κέντρου διαδραστικής παιγνιώδους μάθησης με την ονομασία ‘Πολυμήχανο’.

Περυσινάκη Ειρήνη

Η Ειρήνη Περυσινάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι πτυχιούχος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης (1992), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του ίδιου Πανεπιστημίου(1994) και διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (1998, UCL), όπου και εξειδικεύθηκε στον τομέα της Κυρτής Ανάλυσης. Εργάστηκε ως συμβασιούχος στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης (2000-2001) και ως ωρομίσθια στο Γενικό Τμήμα του Τ.Ε.Ι. Κρήτης (1999-2000). Το 2001 διορίστηκε στη Μέση Εκπαίδευση με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ. Το 2009 κατατάχθηκε στους «Επιμορφωτές Β΄ Επιπέδου». Άσκησε το έργο του επιμορφωτή 3 περιόδους. Σήμερα υπηρετεί στο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου και είναι υπεύθυνη του «Εργαστηρίου Μαθηματικών» του σχολείου.

Αρδαβάνη Πόπη

Η Καλλιόπη Αρδαβάνη γεννήθηκε στον Πειραιά. Είναι πτυχιούχος του Μαθηματικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών (1979). Το 1983 διορίστηκε στη Μέση εκπαίδευση και το 2008 κατατάχτηκε στους «Επιμορφωτές Β΄ επιπέδου». Άσκησε το έργο του επιμορφωτή 5 περιόδους. Σήμερα υπηρετεί στο 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας.

Αργύρη Παναγιώτα

-Μαθηματικός, Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

-Κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών : 1) ‘Μαθηματικά της Αγοράς και της Παραγωγής’  του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕ) 2) ‘Ειδική Διδακτική και Μεθοδολογία των Μαθηματικών’ του τμήματος Μαθηματικών του ΕΚΠΑ.

-Πιστοποίηση α και β επιπέδου στις ΤΠΕ. Άριστη γνώση της χρήσης των Η/Υ  (Λογισμικό Παρουσίασης , Λογιστικά Φύλλα, Επεξεργασία Κειμένου, Διαδίκτιο, Επικοινωνίες ). Πολύ καλή γνώση αγγλικών.

– Εισηγήσεις σε συνέδρια Μαθηματικού και Εκπαιδευτικού περιεχομένου.

– Δημοσιεύσεις στο Μαθηματικό περιοδικό ‘Ευκλείδης Α’ της ΕΜΕ.

– Παρακολούθηση επιμορφώσεων και ημερίδων παιδαγωγικών και διδακτικών θεμάτων των μαθηματικών.

-Οργάνωση και συμμετοχή καινοτόμων δράσεων και δραστηριοτήτων σε σχολεία της Β’βάθμιας Εκπαίδευσης (περιβαλλοντικά, πολιτιστικά και αγωγής υγείας προγράμματα, ερευνητικές εργασίες ) .

Καλογερία Ελισάβετ

Η Ελισάβετ Καλογερία είναι απόφοιτος του Μαθηματικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και κάτοχος  του μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης «Σύγχρονες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση» (ΕΚΠΑ). Αυτή την περίοδο ολοκληρώνει τη διδακτορική της διατριβή στο ΕΚΠΑ, με αντικείμενο την επιμόρφωση καθηγητών Μαθηματικών στην παιδαγωγική αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων.

Εργάζεται ως καθηγήτρια Μαθηματικών, με οργανική θέση στο 3ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης.

Έχει διδάξει στο Πανεπιστημιακό Κέντρο Εκπαίδευσης Αθηνών (πρόγραμμα εκπαίδευσης επιμορφωτών Β΄ Επιπέδου) και ως εργαστηριακή σε προπτυχιακούς φοιτητές του Μαθηματικού Τμήματος του ΕΚΠΑ.

Είναι μέλος του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας, έχει δυο δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και δεκαπέντε ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Γαβρίλης Κώστας

Ο Γαβρίλης Κώστας είναι απόφοιτος του Μαθηματικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος με εξειδίκευση στην αξιοποίηση των ψηφιακών μέσων και  εργαλείων στην διδακτική των Μαθηματικών. Εργάζεται ως καθηγητής Μαθηματικών στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στο 1ο ΓΕΛ Γλυκών Νερών. Είναι επιμορφωτής Α΄ και Β’ επιπέδου και έχει διδάξει στα ΠΑΚΕ (Πανεπιστημιακά Κέντρα Επιμόρφωσης) στο ΕΚΠΑ, στα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Αιγαίου, Πάτρας στα ΚΣΕ Β’ επιπέδου σε εκπαιδευτικούς ΠΕ03, στα ΚΣΕ Α’ επιπέδου, σε εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων και στα ΚΣΕ Β’ επιπέδου καθηγητών Πληροφορικής. Είναι συγγραφέας και μέλος ομάδων ανάπτυξης εκπαιδευτικού λογισμικού για τα Μαθηματικά του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου. Είναι μέλος του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Τομέα Παιδαγωγικής του τμήματος ΦΠΨ της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Μαυρουδής Σπύρος

Εκπαίδευση:

Από το 1989 συμμετέχω σε επιμορφώσεις σχετικά με

 • την πληροφορική
 • την διδακτική των μαθηματικών με Τ.Π.Ε
 • ΠΑΚΕ  7

Εμπειρία:

 • Μάχιμος εκπαιδευτικός από το 1980 σε αίθουσες  φροντιστηρίων, ιδιωτικών σχολείων και από το 1984 σε δημόσια εκπαίδευση.
 • Από το 1985 ενεργό συμμετοχή στη υλοποίηση του μαθήματος  της πληροφορικής στο γυμνάσιο.
 • Από το 2003 και μετά έχω ενεργή συμμετοχή σε επιμορφώσεις ενηλίκων μέσα από την επιμόρφωση Α! και Β ! επιπέδου.

Ψυχάρης Γιώργος

O Γιώργος Ψυχάρης είναι Λέκτορας της Διδακτικής των Μαθηματικών με χρήση ψηφιακών τεχνολογιών στο Μαθηματικό Τμήμα του ΕΚΠΑ. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνεται ο σχεδιασμός μαθησιακών περιβαλλόντων για τα μαθηματικά με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων με έμφαση στο ρόλο των διαθέσιμων αναπαραστάσεων στην κατασκευή μαθηματικού νοήματος. Μεγάλο μέρος της ερευνητικής του εμπειρίας επικεντρώνεται στην εφαρμογή εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για τα μαθηματικά της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε επίπεδο σχολικής τάξης. Από το 2007 συμμετέχει στο σύνολο των δράσεων του έργου που αφορά την επιμόρφωση εκπαιδευτικών Β επιπέδου (ΥΠΘΠΑ). Έχει εργαστεί σε 11 ελληνικά και διεθνή ερευνητικά έργα με θέμα το σχεδιασμό και την παιδαγωγική αξιοποίηση της τεχνολογίας στη μάθηση και τη διδασκαλία των μαθηματικών. Δημοσιεύει εργασίες σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά της διδακτικής των μαθηματικών.

Κεΐσογλου Στέφανος

 Βασικά στοιχεία βιογραφικού του Κεΐσογλου Στέφανου

 • Σύμβουλος Μαθηματικών στη ΔΔΕ Β Αθήνας.
 • Μεταπτυχιακές σπουδές στην διδακτική των Μαθηματικών και διδάκτωρ του Παν/μιου Αθηνών σε θέματα σχετικά με την αξιοποίηση ψηφιακών και φυσικών εργαλείων στη διδασκαλία των Μαθηματικών.
 • Στέλεχος του εργαστηρίου εκπαιδευτικής τεχνολογίας (ΕΕΤ) του Πανεπιστημίου της Αθήνας.
 • Πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης για τη Διδακτική των Μαθηματικών (ΕΠΕΔΙΜ)
 • Συγγραφέας μεγάλης έκτασης και ποικιλίας εκπαιδευτικού και επιμορφωτικού υλικού για το ΙΤΥ, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και το ΚΕΕ.
 • Επιμορφωτής στο Β΄ επίπεδο επιμόρφωσης και διδάσκων στην κατάρτιση επιμορφωτών στα ΠΑΚΕ.

Δουκάκης Σπύρος

Ο Σπύρος Δουκάκης είναι διδάκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στον τομέα της Μαθηματικής Εκπαίδευσης με έμφαση στις ΤΠΕ. Έχει σπουδάσει Μαθηματικά στην Πάτρα και στο Amsterdam και Πληροφορική στην Αθήνα. Έχει αποκτήσει τρία μεταπτυχιακά διπλώματα ειδίκευσης: Επικοινωνίες Υπολογιστών και Δίκτυα, Βασική και Εφαρμοσμένη Γνωσιακή Επιστήμη, Σπουδές στην Εκπαίδευση.

Διδάσκει Μαθηματικά στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος-PIERCE. Συμμετέχει ως επιμορφωτής σε επιμορφώσεις εκπαιδευτικών σε θέματα παιδαγωγικής, μαθηματικών και αξιοποίησης ψηφιακών τεχνολογιών. Έχει εργαστεί ως ερευνητής στο Πολυτεχνείο και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ως καθηγητής στη Σχολή Αξιωματικών της Αστυνομικής Ακαδημίας και ως εργαστηριακός συνεργάτης στο ΤΕΙ Αθήνας. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια. Τέλος, έχει συγγράψει βιβλία για την αλγοριθμική και τα δίκτυα και έχει επιμεληθεί την έκδοση: “Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον, Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον” που έχει εκδώσει η ΕΠΥ.

Μιχαλοπούλου Γεωργία

 Η Γεωργία Μιχαλοπούλου είναι απόφοιτος του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι καθηγήτρια Μαθηματικών στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος-PIERCE, από το 1996. Έχει παρακολουθήσει ένα μονοετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα ειδίκευσης στο Χαροκόπειο πανεπιστήμιο με τίτλο ‘’Οργάνωση και Διοίκηση στην εκπαίδευση’’ και απέκτησε τον αντίστοιχο τίτλο σπουδών. Βρίσκεται στο 2o έτος φοίτησης του μεταπτυχιακού προγράμματος ειδίκευσης (ΜΔΕ) με τίτλο ‘’Σπουδές στην εκπαίδευση’’ της σχολής Ανθρωπιστικών σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Βροντάκης Εμμανουήλ

Ο Εμμανουήλ Βροντάκης είναι απόφοιτος του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στα Θεωρητικά Μαθηματικά, από το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και Διδακτορικού Διπλώματος στα Θεωρητικά Μαθηματικά, επίσης από το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών, με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Είναι καθηγητής Μαθηματικών στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος – Pierce, από το 1998 και επικεφαλής του Τμήματος Μαθηματικών του Κολλεγίου από το 2006 μέχρι σήμερα. Το 2007 ήταν επιμορφωτής του Υπουργείου Παιδείας για τα νέα βιβλία του Γυμνασίου. Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε διάφορα συνέδρια και ημερίδες, έχει πλήθος δημοσιεύσεων σε Ελληνικά και Διεθνή περιοδικά (με τη διαδικασία των κριτών), είναι μέλος Επιστημονικών Σωματείων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ψαλτίδου Αλεξάνδρα

 Η Αλεξάνδρα Ψαλτίδου σπούδασε στο Τμήμα Πληροφορικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και παράλληλα απέκτησε BSc από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος – Deree. Έχει δημοσιεύσει δύο βιβλία σχετικά με την αλγοριθμική σχεδίαση και τον προγραμματισμό με τίτλο Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον καθώς και το χιουμοριστικό-ενημερωτικό βιβλίο Το αλφαβητάρι του φοιτητή. Έχει ενεργή συμμετοχή σε ευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια και διετέλεσε επιμορφώτρια της ΕΠΥ (2009). Από το 1996 – 2002 δίδαξε Πληροφορική στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος – Deree και από το 1998 διδάσκει Πληροφορική στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος – Pierce.

Μάλλιαρης Χρήστος

Ο Μάλλιαρης Χρήστος είναι απόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών (1993) και κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών: «Εφαρμοσμένη Στατιστική για Εκπαιδευτικούς και Στελέχη Επιχειρήσεων & Οργανισμών» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (2010).

Από το 2001 έως το 2005 εργάσθηκε ως αναπληρωτής και ωρομίσθιος εκπαιδευτικός σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το 2005 διορίσθηκε μόνιμος εκπαιδευτικός στη Μέση Εκπαίδευση με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ. Εργάζεται ως καθηγητής Μαθηματικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στο 2ο ΓΕΛ Χολαργού.

 • Πιστοποίηση Α’ επιπέδου στις ΤΠΕ. (Φεβρουάριος 2005)
 • Παρακολούθηση επιμόρφωσης Β’ επιπέδου στις ΤΠΕ. (Μάιος-Ιούλιος 2008)
 • Πιστοποίηση Β’ επιπέδου στις ΤΠΕ. (Νοέμβριος 2008)
 • Παρακολούθηση ΠΑΚΕ Κορίνθου. (Μάιος 2011-Μάρτιος 2012) (380 ώρες)
 • Επιμορφωτής Β’ επιπέδου (Μάιος 2012)

Χρήστος Σταύρου

Αποφοίτησε από τοΜαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρώντο 1982 και συνέχισε τις  σπουδές του  στο Πανεπιστήμιο της  Μασσαχουσσέτης,  όπου έλαβε  το M.Sc  (1985). Ακολούθως διετέλεσε Ειδικός Μεταπτυχιακός Υπότροφος στο Πανεπιστήμιο Πατρών στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών( 1986- 1990 ). Την περίοδο 1992 – 2005  δίδαξε  σε Φροντιστήρια Μέσης και Ανώτατης εκπαίδευσης. Από το 2006 διδάσκει στο Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Δούκα.

Γεώργιος Λαγουδάκος

Πτυχίο Μαθηματικού 1983 Α.Π.Θ – Master Περιφερειακής ανάπτυξης 1987 . Διδάσκει από το 1991 στα Εκπαιδευτήρια Δούκα. Έχει διδάξει και στις τρεις τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου. Συγγραφέας σχολικού βοηθήματος των Μαθηματικών Α’ Γυμνασίου και πλήθους φυλλαδίων Μαθηματικών Δημοτικού- Γυμνασίου και Λυκείου. Συμμετείχε σε ερευνητικά project παραγωγής εκπαιδευτικού υλικού καθώς και σε ημερίδες – συνέδρια είτε ως εισηγητής είτε ως σύνεδρος.

Tσίτσος Βασίλης

Μαθηματικός με Μεταπτυχιακή εξειδίκευση Ε42, με Μεταπτυχιακό από τον  Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2005), με τίτλο «Θεωρία, Πράξη και   Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου», κατεύθυνση «Σύγχρονες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση» είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Εργάστηκε σε  Κέντρα  Στήριξης Επιμόρφωσης (ΚΣΕ) καθώς  και  σε Πανεπιστημιακά  Κέντρα Εκπαίδευσης (ΠΑΚΕ) ως επιμορφωτής των ΤΠΕ για τη διδακτική των μαθηματικών. Το 2002-04 συμμετείχε ως μέλος στην «Ομάδα Ανάπτυξης της Εκπαιδευτικής Πύλης» του  ΥπΕΠΘ. Το 2004-2011  ήταν  μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων σε Εκπαιδευτικά και Παιδαγωγικά θέματα  του ΥπΕΠΘ / ΕΑ.ΙΤΥ στο πλαίσιο των  έργων «Πλειάδες»  καθώς  και του Ευρωπαϊκού έργου «EduTubePlus»

Διαμάντης  Χρήστος 

Ο Διαμάντης  Χρήστος  είναι απόφοιτος του τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στα Χρηματοοικονομικά (Msc in Finance) του Πανεπιστημίου Lancaster U.K.. Στο χώρο της εκπαίδευσης δραστηριοποιείται από το 2001 και έκτοτε διδάσκει μαθηματικά στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο του Αμερικανικού  Κολλεγίου Ελλάδος (PIERCE COLLEGE). Είναι κάτοχος πιστοποίησης Α’ επιπέδου στις Τ.Π.Ε. και  πολύ καλός γνώστης χρήσης Η/Υ καθώς και του  λογισμικού GEOGEBRA.

Advertisements